302
Υλικά
- χοιρινό συκώτι 1 κιλ
- χοιρινό 1 κιλ
- ρύζι καρολίνα 250 γρ
- πράσα 1 τμχ
- ελαιόλαδο 1.5 φλ
- αλάτι 3 κγ
Το όνομα του φαγητού προέρχεται από το έθιμο της γυναικοκρατίας. Σ' αυτό, κυρίαρχο ρόλο έχουν οι γυναίκες, ενώ οι άνδρες πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους ή να παρακολουθούν από μακριά.Παρ΄όλα αυτά η μπάμπω συνηθίζεται να σερβίρεται ανήμερα τα Χριστούγεννα μαζί με χίλια δυο άλλα καλούδια στο μεγάλο οικογενειακό τραπέζι μετά την πρωϊνή Θεία Λειτουργία. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη Θράκη.
Διάβασε τη συνταγή στο www.e-sofia.gr