29
Υλικά
- αμύγδαλα 100 γρ
- βούτυρο 500 γρ
- ζάχαρη άχνη 200 γρ
- βανίλια 2 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 800 γρ
- κανέλα 0.5 κγ
- κονιάκ 50 ml
Καβουρδίζουμε καλά τα αμύγδαλα. Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν κρέμα. Ενσωματώνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι. Αρωματίζουμε με την κανέλα και το κανιάκ. Στο γουδί ή στο μούλτι σπάμε τα αμύγδαλα, τα ρίχνουμε στην ζύμη και δουλεύουμε καλά. Πλάθουμε σε κουραμπιέδες και πατάμε ελαφρώς το κέντρο. Τους τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Διάβασε τη συνταγή στο foodaholics.gr