62
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
- γάλα φρέσκο 200 ml
- αυγά 2 τμχ
- ζάχαρη 25 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- αλάτι 1 τσιμπ
- βούτυρο 30 γρ
θα δούμε κάτι πιο εύκολο ακόμα κι απ΄ τα εύκολα! Το “dutch baby” είναι μια μεγάλη, αφράτη τηγανίτα, που μοιάζει στη γεύση με χοντρουλή κρέπα. Αν υποθέσουμε ότι το δυσκολότερο του να φτιάξει κανείς κρέπες ή τηγανίτες είναι ότι χρειάζεται να κάθεται πάνω απ΄ το τηγάνι ανανεώνοντας το χυλό και γυρίζοντας συνεχώς την κάθε μία, εδώ υπερπηδάμε αυτό το βήμα καθώς ψήνεται μόνη της στο φούρνο. Κατά το ψήσιμο αφρατεύει, φουσκώνει και αποκτά μια εντυπωσιακή εμφάνιση, που γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερη με το σερβίρισμα. Φρούτα κατά προτίμηση κόκκινα όπως διαφόρων λογής μούρα, μέλι ή μαρμελάδα και φυσικά το κατάλευκο πέπλο της άχνης θα κάνει την τηγανίτα φαντασμαγορική.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com