14
Υλικά
- ζάχαρη 800 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μέλι 200 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- ελαιόλαδο 200 ml
- χυμός πορτοκαλιού 200 ml
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- σιμιγδάλι χοντρό 60 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ
- μπέκιν πάουντερ 10 γρ
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
Βράζουμε για 10 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το μέλι και τον χυμό λεμονιού. Διαλύουμε τη ζάχαρη στο ελαιόλαδο. Στο χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσει. Τα ρίχνουμε στο λάδι και δουλεύουμε. Αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο. Ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι και μετά το αλεύρι και το μπέικιν.
Βράζουμε για 10 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το μέλι και τον χυμό λεμονιού. Διαλύουμε τη ζάχαρη στο ελαιόλαδο. Στο χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσει. Τα ρίχνουμε στο λάδι και δουλεύουμε. Αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο. Ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι και μετά το αλεύρι και το μπέικιν.
Διάβασε τη συνταγή στο foodaholics.gr