41
Υλικά
- λάδι 150 γρ
- ζάχαρη άχνη 120 γρ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- κανέλα 1 κγ
- μήλα 1 τμχ
- φαρίνα 250 γρ
- κορν φλάουρ 1 κσ
- μήλα 1 τμχ
- λάδι 150 γρ
- ζάχαρη άχνη 120 γρ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- κανέλα 1 κγ
- μήλα 1 τμχ
- φαρίνα 250 γρ
- κορν φλάουρ 1 κσ
- μήλα 1 τμχ
Εύκολο κέικ μήλου νηστίσιμο, To μήλο σε συνδυασμό με τη κανέλα διασφαλίζει την υπέροχη γεύση του. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα κι ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη σόδα κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το τριμμένο μήλο. Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα. Ακουμπάμε πάνω τα κομμένα μήλα. Πιέζουμε ελαφρά να μπουν μέσα. Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 50’ μέχρι να ψηθεί σωστά στο κέντρο του.
Διάβασε τη συνταγή στο www.argiro.gr