39
Υλικά
- αλεύρι 450 γρ
- αλάτι 1 κγ
- γάλα 250 γρ
- ρεβίθια 100 γρ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- κύμινο 0.5 κγ
- σκόρδο 1 σκελ
- ταχίνι 30 γρ
- ελαιόλαδο 40 ml
- ζωμός 50 ml
- ρεβίθια 50 ml
- μελιτζάνες 2 τμχ
- πιπεριές κόκκινες 2 τμχ
Υλικά για 4 άτομα: Για τη ζύμη: 450 γρ αλεύρι 250 γρ γάλα ή νερό ή μείγμα των 2 ελαιόλαδο Για το χούμους: 100 γρ ρεβίθια βρασμένα χυμός λεμονιού κύμινο 1/2 ή 1 σκελίδα σκόρδο ταχίνι 40 ml ελαιόλαδο 50 ml ζωμός από τα ρεβίθια 20 ml νερό (αν χρειαστεί) αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη: 1-2 μελιτζάνες σε φέτες 1-2 κόκκινες πιπεριές σε φέτες ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη
Διάβασε τη συνταγή στο www.easykuzina.gr