14
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1100 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- ελαιόλαδο 600 γρ
- κονιάκ 50 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- πορτοκάλι 2 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 160 γρ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- καρύδια 150 γρ
- καρύδια 140 γρ
- χουρμάδες 200 γρ
- μέλι 2.5 κσ
- κανέλα 0.5 κσ
- ζάχαρη 400 γρ
- μέλι 400 γρ
- κανέλα 3 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 5 τμχ
- χυμός λεμονιού 2 κσ
Είμαστε στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα. Η ιδανική συνταγή
Αυτά τα γεμιστά μελομακάρονα με χουρμάδες είναι ακριβώς όπως μου αρέσουν. Τραγανά, με ιδανική γλυκύτητα και ιδανικό σιρόπιασμα. Πέρυσι είχα φτιάξει τα μελομακάρονα γεμιστά με κουμ κουάτ, επίσης πεντανόστιμα. Οπότε μέρος των ευσήμων τα δικαιούται εκείνος ? Η μόνη αλλαγή που έκανα είναι να χρησιμοποιήσω μόνο ελαιόλαδο και όχι μισό ελαιόλαδο – μισό σπορέλαιο όπως εκείνος. Η κλασική μας γέμιση είναι τριμμένο καρύδι, λίγο μέλι, σταφίδες, και κανέλα. Η δόση βγάζει περίπου 60 γεμιστά μελομακάρονα με χουρμάδες. Μέτραγα ζυμαράκια των 35 γραμμαρίων. Είμαι σίγουρη πως και σκέτα, χωρίς γέμιση θα είναι πεντανόστιμα.
Αυτά τα γεμιστά μελομακάρονα με χουρμάδες είναι ακριβώς όπως μου αρέσουν. Τραγανά, με ιδανική γλυκύτητα και ιδανικό σιρόπιασμα. Πέρυσι είχα φτιάξει τα μελομακάρονα γεμιστά με κουμ κουάτ, επίσης πεντανόστιμα. Οπότε μέρος των ευσήμων τα δικαιούται εκείνος ? Η μόνη αλλαγή που έκανα είναι να χρησιμοποιήσω μόνο ελαιόλαδο και όχι μισό ελαιόλαδο – μισό σπορέλαιο όπως εκείνος. Η κλασική μας γέμιση είναι τριμμένο καρύδι, λίγο μέλι, σταφίδες, και κανέλα. Η δόση βγάζει περίπου 60 γεμιστά μελομακάρονα με χουρμάδες. Μέτραγα ζυμαράκια των 35 γραμμαρίων. Είμαι σίγουρη πως και σκέτα, χωρίς γέμιση θα είναι πεντανόστιμα.
Διάβασε τη συνταγή στο thehealthycook.gr