20
Υλικά
- κολοκύθια 4 τμχ
- παξιμάδια 100 γρ
- σκληρό τυρί 50 γρ
- αλεύρι βρώμης 2 κσ
- θυμάρι 1 κγ
- βασιλικός 0.5 κγ
- κουρκουμάς 1 κγ
- αυγά 2 τμχ
Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει θάλασσα και αρμύρα, άπλετος ήλιος και σκληρό-καθαρό φως, τραπέζια γεμάτα αγαπημένα ελληνικά φαγητά με ολόφρεσκα λαχανικά από το μποστάνι, όπως αυτή η συνταγή για κολοκυθάκια πανέ στον φούρνο με τραγανή κρούστα από λαδοπαξίμαδα και τζατζίκι με ούζο! “Λιώνω για ένα πιάτο με τηγανητά κολοκυθάκια και μπόλικο τζατζίκι”! Πιπεριές, μελιτζάνες, ρεβυθοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, κολοκυθολούλουδα κ. Κατά καιρούς, δοκιμάζω διαφορετικές συνταγές για κρούστα – πανάρισμα. Το τζατζίκι είναι το απόλυτο συνοδευτικό, ΕΔΩ παραθέτω την αυθεντική ελληνική συνταγή για τζατζίκι γιατί παρακάτω το προτείνω “πειραγμένο”!
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr