64
Υλικά
- αυγά 3 τμχ
- ασπράδι 1 τμχ
- ζάχαρη 80 γρ
- φαρίνα 60 γρ
- μπέκιν πάουντερ 0.5 κγ
- κορν φλάουρ 40 γρ
- ζαχαροβανίλια 2 φακ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- γάλα 300 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- αλεύρι 25 γρ
- κορν φλάουρ 40 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- ζαχαροβανίλια 2 φακ
- ζάχαρη 80 γρ
- κονιάκ 2 κσ
- κουβερτούρα 200 γρ
- κουβερτούρα γάλακτος 80 γρ
- κρέμα γάλακτος 100 γρ
- βούτυρο 20 γρ
- μέλι 1 κσ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αυτή η συνταγή είναι η τελευταία πριν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και, φυσικά, είναι γλυκιά, γιατί έτσι γλυκά πρέπει να ανοίξουμε τον εορταστικό δεκαπενθήμερο κύκλο που θα μας οδηγήσει σε νέα χρονιά, νέες ελπίδες και επιδιώξεις αλλά και προσπάθειες. Για σήμερα, λοιπόν, ένας κορμός με πολύ γιορτινή εμφάνιση και πολύ αγαπημένη γεύση. Ένας κορμός γλυκό-comfort θα τον χαρακτήριζα μια και μοιάζει πάρα πολύ με τα αγαπημένα κωκ. Εύκολος στην παρασκευή του θα στολίσει τέλεια το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και θα τον απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, γιατί, εδώ που τα λέμε, τέτοια μέρα το γλυκό είναι απαραίτητο.
Αυτή η συνταγή είναι η τελευταία πριν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και, φυσικά, είναι γλυκιά, γιατί έτσι γλυκά πρέπει να ανοίξουμε τον εορταστικό δεκαπενθήμερο κύκλο που θα μας οδηγήσει σε νέα χρονιά, νέες ελπίδες και επιδιώξεις αλλά και προσπάθειες. Για σήμερα, λοιπόν, ένας κορμός με πολύ γιορτινή εμφάνιση και πολύ αγαπημένη γεύση. Ένας κορμός γλυκό-comfort θα τον χαρακτήριζα μια και μοιάζει πάρα πολύ με τα αγαπημένα κωκ. Εύκολος στην παρασκευή του θα στολίσει τέλεια το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και θα τον απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, γιατί, εδώ που τα λέμε, τέτοια μέρα το γλυκό είναι απαραίτητο.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com