39
Υλικά
- κοτόπουλο 1 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- κίτρινη κολοκύθα 500 γρ
- ρύζι νυχάκι 1.5 φλ
- σαφράν 5 τμχ
- σταφίδες 3 κσ
- κουκουνάρι 2 κσ
- πορτοκάλι 0.5 τμχ
- κρασί 0.5 φλ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- κάρδαμο 1 κγ
- κανέλα 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- κύμινο 0.25 κγ
Κότα γεμιστή με ρύζι, σταφίδες και μπαχαρικά, υπέροχο φαγητό για εορταστικά δείπνα.
Βάζουμε το σαφράν στον ζεστό ζωμό κι αφήνουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά την κοιλιά της κότας κι αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ετοιμάσουμε το ρύζι. Για το ρύζι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί. Έπειτα ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε να βγάλουν το άρωμα τους.
Βάζουμε το σαφράν στον ζεστό ζωμό κι αφήνουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά την κοιλιά της κότας κι αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ετοιμάσουμε το ρύζι. Για το ρύζι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί. Έπειτα ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε να βγάλουν το άρωμα τους.
Διάβασε τη συνταγή στο www.argiro.gr