107
Υλικά
- γάλα φρέσκο 1 λτ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 8 κσ
- βούτυρο 4 κσ
- αυγά 3 τμχ
- κεφαλοτύρι 4 κσ
- γάλα 1 λτ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κσ
- βούτυρο 4 κσ
- αυγά 3 τμχ
- κεφαλοτύρι 4 κσ
Αυτή είναι η βασική συνταγή για να φτιάξουμε μια πολύ ωραία, κλασική, κι αφράτη κρέμα ή σάλτσα μπεσαμέλ (mornay sauce), στην ελληνική εκδοχή της. Σφιχτή ή πιο αραιή, είναι ιδανική για όλα τα φαγητά που χρειάζονται κρέμα, όπως τυρόπιτες, παστίτσιο, μουσακά, ογκρατέν, κ. , αλλά και όπου αλλού θέλουμε μια πολύ νόστιμη κρέμα.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com