64
Υλικά
- λάχανο 1 τμχ
- κιμάς 700 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- μαϊντανός 1 ματσ.
- άνηθος 1 ματσ.
- ρύζι καρολίνα 70 γρ
- αυγά 1 τμχ
- λευκό ξύδι 1 κσ
- ελαιόλαδο 2 γρ
- ελαιόλαδο 60 ml
- ζωμός κρέατος 800 ml
- λεμόνι 1 τμχ
Ποιο είναι το αγαπημένο μου χειμωνιάτικο φαγητό; Οι λαχανοντολμάδες! Λεπτομέρειες που θα αναδείξουν τη συνταγή
Το λάχανο πρέπει να είναι ελαφρύ και αφράτο
Η γέμιση
Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκέτο μοσχαρίσιο κιμά αλλά αξίζει να “πάρεις” την παραπάνω επιλογή. Από μυρωδικά προτείνω άνηθο και μαϊντανό, δεν συμφωνώ με δυόσμο, δεν φτιάχνουμε κεφτέδες, και επίσης σκόρδο τόσο όσο. Μπορείς να προσθέσεις λίγο λευκό κρασί, πελτέ ή κόκκινο πιπέρι καυτερό, καπνιστό, γλυκό -όποιο σου αρέσει- στο ζωμό που θα τους περιχύσεις πριν το ψήσιμο
Η εποχή θέλει νόστιμα χουχουλιάρικα φαγητά, πάρε τη συνταγή για λαχανοντολμάδες με κιμά και κάνε την δική σου!
Το λάχανο πρέπει να είναι ελαφρύ και αφράτο
Η γέμιση
Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκέτο μοσχαρίσιο κιμά αλλά αξίζει να “πάρεις” την παραπάνω επιλογή. Από μυρωδικά προτείνω άνηθο και μαϊντανό, δεν συμφωνώ με δυόσμο, δεν φτιάχνουμε κεφτέδες, και επίσης σκόρδο τόσο όσο. Μπορείς να προσθέσεις λίγο λευκό κρασί, πελτέ ή κόκκινο πιπέρι καυτερό, καπνιστό, γλυκό -όποιο σου αρέσει- στο ζωμό που θα τους περιχύσεις πριν το ψήσιμο
Η εποχή θέλει νόστιμα χουχουλιάρικα φαγητά, πάρε τη συνταγή για λαχανοντολμάδες με κιμά και κάνε την δική σου!
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr