31
Υλικά
1,500 γρ μήλα κόκκινα ψιλοκομμένα 500 γρ πορτοκάλια ψιλοκομμένα 1 κιλό ζάχαρη 200 γρ μέλι 1 κ σ κανέλα μισό κ γ γαρίφαλο σε σκόνη 1/4 κ γ τζίντζερ σε σκόνη 2 βανίλιες 2 κ σ ξύσμα πορτοκαλιού 3 κούπες νερό μισή κούπα καρύδια ψιλοκομμένα Βράζουμε τα μηλά και τα πορτοκάλια με 1,5 ποτήρι από το νερό,να μαλακώσουν 20 λεπτά Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε 45 λεπτά,μέχρι να δέσει Προς στο τέλος λιώνουμε τα φρούτα με την πρέσα του πουρέ ή με ραβδομπλέντερ Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια Για να δούμε ότι είναι έτοιμη βάζουμε 1 κ
Διάβασε τη συνταγή στο jimdiasrecipes.blogspot.com