49
Υλικά
- μοσχάρι ελιά 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- σέλερι 2 κλων
- μπαχάρι 0.5 κγ
- κανέλα 0.5 κγ
- κύμινο 0.25 κγ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- ημίγλυκο κρασί 500 γρ
- τοματοπελτές 1 κσ
- ζωμός βοδινού 1 λτ
- μελιτζάνες φλάσκες 6 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- βούτυρο αγελάδος 2 κσ
- αλεύρι 6 κσ
- γάλα 1 λτ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- κασέρι 100 γρ
1 κιλό περίπου μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια. 1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό (κομμένο σε μικρά καρέ). 2 μέτρια καρότα (κομμένα σε μικρά καρέ). 2 κλωνάρια κοντό σέλερυ (κομμένα σε μικρά καρέ). γ μπαχάρι. γ κανέλα. γ κύμινο. 1 φύλλο δάφνης. 500 γραμμάρια κρασί ροζέ ημίγλυκο. ελαιόλαδο. πιπέρι. ελάχιστο αλεύρι. 1 λίτρο (περίπου) νερό ή ζωμό μοσχάρι. 6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες. 3 κτσ ελαιόλαδο. 2 κτσ βούτυρο αγελαδινό. 6 κτσ αλεύρι. 1 λίτρο γάλα. 1/2 κτγ φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. 100 γραμμ. κασέρι Καστοριάς. αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας.
Διάβασε τη συνταγή στο kitchenvillage.gr