101
Υλικά
Έτσι, σήμερα έφτιαξα μια πεντανόστιμη και απλούστατη μακαρονάδα εμπνευσμένη από την Ιταλική συνταγή για μακαρόνια με κρέμα ρικότας και ντομάτα. Μόνο που στην περίπτωσή μου, χρησιμοποίησα Κρητική μυζήθρα (ουσιαστικά το γνωστό μας ανθότυρο) και Κρητικό ξερό ανθότυρο (ουσιαστικά τη γνωστή μας ξερή μυζήθρα). Πρόκειται για μια βασική συνταγή, παραδοσιακή Ιταλική, στην οποία παντρεύονται οι πένες με ραβδώσεις (ή τα ριγκατόνι) μαζί με μία κρεμώδη ντοματένια σάλτσα, χωρίς όμως τη χρήση κρέμας γάλακτος. Όλο το μυστικό είναι στη μυζήθρα (ή το ανθότυρο). Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κρεμώδης υφή της μακαρονάδας και η ανάλαφρη καλοκαιρινή γεύση της θα σας ξετρελάνουν!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com