24
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
- ρακή-τσικουδιά 40 ml
- ελαιόλαδο 80 γρ
- αλάτι 0.75 κγ
- ξινομυζήθρα 300 γρ
- ανθότυρο 200 γρ
- φέτα 100 γρ
- κανέλα 0.25 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.25 κγ
- γάλα 2 κσ
Τυροπιτάκια, και συγκεκριμένα παραδοσιακές τυρόπιτες από την Αμοργό, ασύγκριτες μικρές τυρόπιτες με ξινομυζήθρα, ανθότυρο ή φέτα και μοσχοβολιστή κανέλα είναι φανταστικές! Η συνταγή προσαρμοσμένη, από την αγαπημένη οικογενειακή φίλη, και αμοργιανή, Μαρία Νομικού. “Αγαπά” πολύ τα κεράσματα, τα μεθυσμένα Αμοργιανά (συνταγή για τη ζύμη εδώ) από την Αιγιάλη, γεμιστά με μαρμελάδα ή και αλμυρά με τοπικό τυρί. Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τις παραδοσιακές τυρόπιτες Αμοργού, η ψημένη ρακή είναι μέρος της συνταγής. Η συνταγή για τα παραδοσιακά τυροπιτάκια από την Αμοργό, παραδοσιακά είναι γεμισμένα με ξινομυζήθρα.
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr