33
Υλικά
- μακαρόνια για παστίτσιο 1 πκτ
- βούτυρο 1 κσ
- κιμάς μοσχαρίσιος 400 γρ
- κιμάς χοιρινός 200 γρ
- ελαιόλαδο 0.33 φλ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- μαϊντανός 7 κλων
- ντομάτα 400 γρ
- ντοματοπελτές 1 κγ
- κρασί 1 φλ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- κανέλα 0.25 κγ
- μπαχάρι 0.25 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- γάλα 1 ποτ κρασ
- γάλα φρέσκο 1.5 λτ
- αλεύρι 12 κσ
- βούτυρο 5 κσ
- αυγά 5 τμχ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό, ότι πρέπει για το καθημερινό, αλλά και το επίσημο τραπέζι μας. Μπορούμε να το σερβίρουμε για πρώτο, αλλά και σαν ένα χορταστικό, κυρίως πιάτο.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com