36
Υλικά
- πατάτες 6 τμχ
- κρέμα γάλακτος 300 γρ
- βούτυρο 50 γρ
- σκόρδο 2 σκελ
- θυμάρι 2 κλων
- δεντρολίβανο 1 κσ
- παρμεζάνα 50 γρ
- έμενταλ 50 γρ
- μοσχοκάρυδο 0.125 κγ
Ένα λιχουδιαστό γκρατέν με πατάτες δίνει πάντα εορταστικό τόνο ως συνοδευτικό σε ένα τραπέζι. Αυτή είναι και η έξυπνη πρωτοτυπία της συνταγής. Έτσι ψήνονται πιο γρήγορα, γίνονται πιο τραγανές και δείχνουν εντυπωσιακές στο πιάτο. Φωτογραφίες: Αφροδίτη Χουλάκη Δοκιμάστε λοιπόν τις δικές μας πατάτες γκρατέν αλά Hasselback στο εορταστικό τραπέζι σας ως συνοδευτικό σε πληθωρικά ψητά ή φαγητά κατσαρόλας. Εύκολη συνταγή με 15’ προετοιμασία και ψήσιμο 1:30’, σε τρία διαδοχικά 30λεπτα. τριμμένη παρμεζάνα. Αλάτι, πιπέρι.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr