24
Υλικά
- σύκα 650 γρ
- βανίλια 150 γρ
- ξερά δαμάσκηνα 130 γρ
- πιπεριές πράσινες 80 γρ
- κρεμμύδια 130 γρ
- σκόρδο 2 σκελ
- ξύδι 110 γρ
- καστανή ζάχαρη 60 γρ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- σκόρδο 1 κγ
- μπούκοβο 0.75 κγ
- ούζο 40 γρ
- ρίγανη 2 κλων
- θυμάρι 2 κλων
Ας μαγειρέψουμε τώρα κάτι απίθανο! Το chutney είναι κατ’ ουσίαν μια γλυκόξινη διασταύρωση σάλτσας και μαρμελάδας και κατάγεται από την Ινδία Περιέχει απαραίτητα φρούτα, λαχανικά, ξίδι, ζάχαρη και μπαχαρικά. Αυτό εδώ είναι πάλι καλοκαιρινό βασισμένο στο αγαπημένο μου σύκο. Είναι πικάντικο (αν σας αρέσουν τα καυτερά, αυξήστε το μπούκοβο) και πεντανόστιμο. Όσο μένει στο βαζάκι, τόσο παντρεύονται καλύτερα οι γεύσεις και γίνεται ακόμα πιο νόστιμο! Συνοδεύει υπέροχα όσπρια, μπορείτε επίσης να το απολαύσετε απλά σκέτο με ψωμάκι και λίγο σταφυλάκι για την δροσιά. Μια ακόμα ιδέα είναι να το απλώσετε σε ζυμάρι και να φτιάξετε την πιο γκουρμέ πίτσα της ζωής σας!
Διάβασε τη συνταγή στο theveggiesisters.gr