27
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες 6 τμχ
- ελαιόλαδο 90 ml
- ξύδι 45 ml
- σκόρδο 4 σκελ
- μαϊντανός 3 κσ
Αυθεντική πολίτικη, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με σκόρδο σε ρυθμιζόμενη αυθάδεια, ώστε η έντασή του να ακούγεται ευχάριστα. Κορυφαία γεύση από παλιά οικογενειακή συνταγή, που μας είχε γράψει προ πολλού ο Βασίλης, φίλος του pandespani, στα σχόλια προηγούμενης παρασκευής. η καθεμία, χρησιμοποιήθηκαν 4 σκελίδες σκόρδο. Άλλη μια ιδιαιτερότητα της συνταγής αποτελεί ότι η πολτοποίηση του σκόρδου γίνεται με τα υγρά (ελαιόλαδο, ξίδι) και τα σπόρια της μελιτζάνας. Αυτό το μείγμα ενσωματώνεται στην υπόλοιπη σάρκα της, λιωμένη με πιρούνι, χειροποίητα. Πράγμα που ακολουθήθηκε, βάζοντας ελιές και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προετοιμασία: 1,5 – 2 ώρες, αν χρησιμοποιήσετε 1 μάτι γκαζιού. Εύκολη συνταγή.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com