118
Υλικά
- αυγά 7 τμχ
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- αραβοσιτέλαιο 1 κούπα/ες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.5 κούπα/ες
- ινδοκάρυδο 1 κούπα/ες
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- βανίλια 2 τμχ
Υλικά 7 αυγά 1 κούπα ζάχαρη (200 γρ) 1 κούπα αραβοσίτελαιο (220 ml) 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (185 γρ) 1 κούπα ινδοκάρυδο (100 γρ) 1 φακελάκι baking powder 1 πρέζα αλάτι 2 βανίλιες ξύσμα από 2 πορτοκάλια Σιρόπι 3 κούπες ζάχαρη (600 γρ) 250 νερό 250 χυμό πορτοκάλι Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη,5-6 λεπτά να φουσκώσουν Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο Ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή με μια σπάτουλα τα στερέα υλικά, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω Βάζουμε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψάκι 35x30 ή στο κλασικό στρόγγυλο 30 άρι Ψήνουμε στους 170 C για για 35-40 λεπτά Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη,με το νερό και τον χυμό πορτοκάλι για 5 λεπτά Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι,ρίχνοντας το σιγά σιγά με μια κουταλά Πασπαλίζουμε από πάνω με έξτρα ινδοκάρυδο Αφήνουμε να κρυώσει Σερβίροντας το κρύο από το ψυγείο ,είναι ακόμα πιο νόστιμο
Διάβασε τη συνταγή στο jimdiasrecipes.blogspot.com