85
Υλικά
- ρεβίθια 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- ξύσμα λεμονιού 1 κγ
- μαϊντανός 1 κγ
Μια παλιά συνταγή της Θράκης συνδυάζει αργοψημένα ρεβίθια με κόκαλα μοσχαρίσια και το μεδούλι τους για να δώσει μια διαφορετική ρεβιθάδα, με μαγική, μεστή γεύση «απ’ τα κόκαλα βγαλμένη». Πρωταγωνιστής τα όσπρια που με το πολύωρο σιγομαγείρεμα χυλώνουν, και ελάχιστα υλικά με έμφαση σε ό,τι δεν τρώγεται, τα κόκαλα από το κότσι, δημιουργούν ένα μοναδικό πιάτο επιβεβαιώνοντας την σοφία της φτωχής κουζίνας, η οποία όχι μόνον αξιοποιεί τα πάντα αλλά κάνει κυριολεκτικά γευστικά θαύματα. Η παραδοσιακή συνταγή περιέχει μόνον κόκαλα, ελάχιστο κρεμμύδι και σκόρδο. Προετοιμασία: 10 λεπτά συν το μούλιασμα των ρεβιθιών. Πολύ εύκολη συνταγή.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com