18
Υλικά
- φακές 250 γρ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- γαρίδες 500 γρ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- μείγμα μπαχαρικών 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.33 κγ
- κρέμα βαλσαμικού 50 ml
Εκτός από εξαιρετικά νόστιμες, έχουν και υψηλή διατροφική αξία, καθώς είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και φυτ ικές ίνες; μάλιστα μόλις μισό φλιτζάνι μαγειρεμένες μαύρες φακές περιέχουν περίπου 12 γρ. πρωτεΐνης και 9 γρ. Επίσης χωνεύονται πιο εύκολα από τις κλασσικές φακές. Μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα. Δεν χρειάζονται μούλιασμα. Η συνταγή που σας παρουσιάζω σήμερα, δημιουργήθηκε από την έμπνευση της στιγμής, ψάχνοντας να ετοιμάσω μία σαλάτα για να παρουσιάσω στους καλεσμένους μου, σε ένα γεύμα με θαλασσινά. Το πιάτο, απλό και εύκολο στην βάση του, έκλεψε τις εντυπώσεις, τόσο με την εμφάνιση, όσο και με την γεύση του! Δόση : για 4-6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com