16
Υλικά
- καλαμάρια 1 κιλ
- ελαιόλαδο 0.75 φλ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 5 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- λευκό κρασί 1 φλ
- άνηθος 1 κσ
- κόκκινα φασόλια 0.5 κιλ
- ελαιόλαδο 2 κσ
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια. Τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (φρέσκα και ξερά), σωτάρουμε όλα μαζί ανακατεύοντας και όταν ροδίσουν , σβήνουμε με κρασί, χυμό λεμονιού και άνιθο. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να βράσουν. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμάρια και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sidages.gr