105
Υλικά
- σπορέλαιο 300 γρ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 150 γρ
- τσίπουρο 50 ml
- μαγειρική σόδα 3 γρ
- μπέκιν πάουντερ 10 γρ
- βανίλια 2 τμχ
- κανέλα 1 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 650 γρ
- καρύδια 100 γρ
Τα Σαλιάρια ή αλλιώς οι Σάλιαροι, (ονομάζονται έτσι γιατί έχουν σχήμα σαλιγκαριού) είναι ένα παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό, που φτιάχνεται στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στην Κοζάνη, στην Σιάτιστα και στα Γρεβενά. Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο γλυκό, που θυμίζει γεμιστούς κουραμπιέδες με καρύδια και μελομακάρονα μαζί, και παραδοσιακά φτιαχνόταν με ζεστό (όχι πάντα) ελαιόλαδο και κατασταλαγή. Σαλιάρια Κοζάνης με χυμό πορτοκαλιού. Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com