33
Υλικά
- μελιτζάνες 250 γρ
- κολοκύθια 200 γρ
- πιπεριές πράσινες 2 τμχ
- πιπεριές κόκκινες 2 τμχ
- πατάτες 1 τμχ
- ντομάτα 2 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ρύζι γλασέ 100 γρ
- σάλτσα ντομάτας 250 γρ
- ελαιόλαδο 60 γρ
- μαϊντανός 3 κσ
- άνηθος 1 κσ
- ρίγανη 0.5 κγ
Η κρητική σοφεγάδα ή όπως το ξέρουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα το καλοκαιρινό τουρλού εμπλουτισμένο με ρύζι, αν και φαγητό κατσαρόλας, γευστικά θα σου θυμίσει τόσο πολύ τα γεμιστά στην πιο εύκολη εκδοχή τους! Η ειδοποιός διαφορά σε αυτές τις δύο τόσο όμοιες συνταγές είναι ο τρόπος μαγειρέματος. Ναι, τόσο στη συνταγή για μπριαμ, όσο και στη συνταγή για τουρλού να χρησιμοποιούνται ίδια υλικά. Και αφού τοποθετήθηκα επαρκώς για τα δύο διαφορετικά παραδοσιακά καλοκαιρινά φαγητά της Ελληνικής Κουζίνας. Ιδιαίτερα απολαυστικός, χορταστικός και γενικά επικός είναι ο συνδυασμός του τουρλού με ρύζι. Για μένα ο συνδυασμός με άνηθο, μαϊντανό, ρίγανη και βασιλικό είναι ΤΟΠ!
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr