48
Υλικά
- φιλέτο σολομού 4 τμχ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- βούτυρο 10 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- αφρώδες κρασί 100 ml
- ζωμός ψαριού 600 ml
- κρέμα γάλακτος 30 ml
- βούτυρο 10 γρ
- σχοινόπρασο 2 κσ
- καρότο 200 γρ
- σπαράγγια 100 γρ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- θυμάρι 1 κλων
- λεμόνι 1 τμχ
Για τη σάλτσα
Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει, φροντίζοντας όμως να μην πάρει καθόλου χρώμα. Ρίχνουμε τον αφρώδη οίνο και βράζουμε για δυο λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε δυνατά μέχρι να μειωθεί στο 1/3 του όγκου του. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε ζεσταίνουμε την σάλτσα σε σημείο βρασμού και διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι.
Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει, φροντίζοντας όμως να μην πάρει καθόλου χρώμα. Ρίχνουμε τον αφρώδη οίνο και βράζουμε για δυο λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε δυνατά μέχρι να μειωθεί στο 1/3 του όγκου του. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε ζεσταίνουμε την σάλτσα σε σημείο βρασμού και διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι.
Διάβασε τη συνταγή στο www.argiro.gr