35
Υλικά
- πατάτες 350 γρ
- παντζάρια 200 γρ
- αρακάς 120 γρ
- αυγά βραστά 2 τμχ
- αγγουράκι τουρσί 60 γρ
Η top σαλάτα των γιορτινών τραπεζιών! Σας το έλεγα σε πρόσφατο άρθρο… Κάποια πιάτα είναι τόσο καθιερωμένα πια στο ελληνικό γιορτινό τραπέζι που ακόμη κι όταν η προέλευσή τους δεν είναι ελληνική τα φτιάχνουμε τρεις τέσσερεις φορές τον χρόνο. Παλιά συνταγή, με διάφορα λαχανικά δεμένα μεταξύ τους με μαγιονέζα, και με προσθήκη κάποιου κρεατικού ή πουλερικού ή ψαριού, ακόμη και θαλασσινών. Η πραγματική ονομασία της ρώσικης σαλάτας είναι σαλάτα Ολιβιέ (ρωσικά:салат Оливье) και έχει μια ολόκληρη ιστορία πίσω της. Οι παραλλαγές της είναι πολλές και διάφορες.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr