37
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- ελαιόλαδο 100 γρ
- γάλα 50 ml
- αυγά 1 τμχ
- ρίγανη 1 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- γάλα 500 ml
- βούτυρο αγελάδος 60 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 60 γρ
- αυγά 2 τμχ
- γλυκοπατάτα 1 τμχ
- γραβιέρα 150 γρ
- γλυκοπατάτα 1 τμχ
- κόκκινα κρεμμύδια 2 τμχ
Μέχρι πριν λίγα χρόνια την αντιπαθούσα. Κάποτε προέκυψε να μου την προσφέρουν θαυμαστά ψημένη στον φούρνο και από τότε έγινε αγαπημένη. Σε αυτή την ταρτα, η γλυκοπατάτα δίνει το χρώμα, το στυλ, την γλύκα, ενώ τα κόκκινα κρεμμύδια και η κρέμα τυριού δημιουργουν μαζί της μια απρόσμενη έκπληξη στον ουρανίσκο! Η βασική ιδέα της συνταγής είναι της Ντ. Νικολάου. Για τη ζύμη 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διάβασε τη συνταγή στο cookthebook.blogspot.com