57
Υλικά
- ζάχαρη 200 γρ
- λάδι 60 γρ
- βούτυρο αγελάδος 65 γρ
- αυγά 2 τμχ
- χυμός λεμονιού 55 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- φαρίνα 200 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 50 γρ
- βανίλια 1 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- μαρμελάδα φράουλα 6 κσ
Ένα κέικ για τον Μάη ????των ρόδων ????
Έτσι, κι αυτό το κέικ, έχει το χρώμα των χωριατικων αυγών, το άρωμα και την γεύση από φρεσκοκομμενα λεμόνια (ανάμνηση από την πατρίδα) και στολίδια κουταλιές γενναίες από την τελευταία περσινή μαρμελάδα φράουλα που ξέμεινε σε ένα μισό βάζο… τώρα που ετοιμάζομαι για να γεμίσω με την φρέσκια τα βάζα. Α, έχει και σιμιγδάλι στη ζύμη κι αυτό διαφοροποιεί απόλυτα την υφή του, κάνοντας τη πιο σπυρωτή.
Έτσι, κι αυτό το κέικ, έχει το χρώμα των χωριατικων αυγών, το άρωμα και την γεύση από φρεσκοκομμενα λεμόνια (ανάμνηση από την πατρίδα) και στολίδια κουταλιές γενναίες από την τελευταία περσινή μαρμελάδα φράουλα που ξέμεινε σε ένα μισό βάζο… τώρα που ετοιμάζομαι για να γεμίσω με την φρέσκια τα βάζα. Α, έχει και σιμιγδάλι στη ζύμη κι αυτό διαφοροποιεί απόλυτα την υφή του, κάνοντας τη πιο σπυρωτή.
Διάβασε τη συνταγή στο cookthebook.blogspot.com