21
Υλικά
- αμύγδαλα 125 γρ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- ασπράδι 3 τμχ
- κρέμα γάλακτος 50 γρ
- κορν φλάουρ 10 γρ
- κουβερτούρα 50 γρ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- ζάχαρη 75 γρ
- ρούμι 3 κσ
- κρέμα 500 γρ
- κουβερτούρα 150 γρ
- κρέμα γάλακτος 150 γρ
- ρούμι 40 γρ
- μαρόν γλασέ 100 γρ
- βούτυρο 80 γρ
- κάστανα 200 γρ
- κουβερτούρα 150 γρ
- κρέμα γάλακτος 150 γρ
- μέλι 1 κγ
- κουβερτούρα 1 πκτ
- μαρόν γλασέ 2 τμχ
Είναι μια τούρτα επαγγελματική που μόνο σε καλά ζαχαροπλαστεία μπορείς να απολαύσεις κι αυτό το λέω μετά λόγου γνώσης. Πρόκειται για μια «βαριά» τούρτα, πολύ πλούσια σε γεύσεις, υφές, εντάσεις. Μερικές λεπτομέρειες σημαντικές για την εκτέλεση της συνταγής: Αυτή που χρησιμοποιήθηκε στη συνταγή είναι σε κονσέρβα 500 γραμμαρίων, ακριβώς όσο απαιτείται στη τούρτα. 4) Για το στήσιμο της τούρτας χρειάζεται ανοιγόμενο τσέρκι ύψους 7 εκατοστών. Για τη βάση θα χρειαστεί ταψάκι διαμέτρου 20-22 εκατοστών. 7) Η τούρτα θέλει χρόνο και μέθοδο. 8) Τα σοκολατένια φύλλα της διακόσμησης είναι προαιρετικά κι εσείς μπορείτε να τα παραλείψετε και να κάνετε τη δική σας διακόσμηση.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com