87
Υλικά
- τραχανάς ξινός 250 γρ
- τοματοπελτές 1 κσ
- λιαστές ντομάτες 8 τμχ
- μπούκοβο 0.5 κγ
- ζωμός κρέατος 1200 ml
- ελαιόλαδο 30 ml
- γιαούρτι πρόβειο 200 γρ
Ο τραχανάς λοιπόν είναι από τα ζυμαρικά που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Αφού εξαιρετικοί τραχανάδες υπάρχουν διαθέσιμοι από οικοτεχνίες ή συνεταιρισμούς. Η πιο διαδεδομένη συνταγή για παραδοσιακό χειροποίητο τραχανά -είτε ξινό, είτε γλυκό, περιέχει πάντα πρόβειο γάλα. Συγκεκριμένα ο κρητικός ξινόχοντρος ή οι μοναδικές μυτιληνιές χάχλες ενώ κατά τόπους τον τραχανά λαχανικών χωρίς ζωικά δηλαδή νηστίσιμο. Όμως αλήθεια μπορεί ένας τραχανάς να “αποτύχει” ακολουθώντας πιστά μια συνταγή; Για την παρακάτω συνταγή με πελτέ, λιαστές ντομάτες και πρόβειο γιαούρτι χρησιμοποίησα σπιτικό ξινό τραχανά.
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr