59
Υλικά
- κορν φλάουρ 1 κούπα/ες
- ξύσμα λεμονιού 1 τμχ
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 2 σταγ
- μαργαρίνη 150 γρ
- ζάχαρη 2.5 κούπα/ες
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Πεντανόστιμος χαλβάς λεμονιού. Ιδιαίτερα αγαπητός, σε κάθε τραπέζι!Υλικά5 κούπες νερό1 κούπα κορν φλάουρ1 ξύσμα λεμονιού2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο150 γρ. μαργαρίνη2 μισή κούπες ζάχαρηΕκτέλεσηΑνακατεύουμε το κορν φλάουρ με 1 κούπα κρύο νερό.Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 4 κούπες νερό και τις αναμιγνύουμε με το κορν φλάουρ.Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.Αφήνουμε να βράσουν για λίγο και μετά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.Τέλος, βάζουμε το χαλβά μας σε μια φόρμα βουτυρωμένη και τον αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 30 λεπτά.Ο χαλβάς είναι έτοιμος.ΣυμβουλέςΑν είστε λάτρεις του ξινού, μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού αντί για ξύσμα, για να δώσετε πιο έντονη γεύση στον χαλβά σας.
Διάβασε τη συνταγή στο desserttalking.blogspot.com