47
Υλικά
- χοιρινή σπάλα 1 κιλ
- μοσχοκάρυδο 1 κγ
- γαρύφαλλο 4 τμχ
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- τζίντζερ 1 κγ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- λευκό κρασί 1 ποτ κρασ
- κανέλα 0.25 ξύλο/α
- πράσινο μήλο 2 τμχ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- πετιμέζι 2 κσ
Μήλα, Μήλα παντού! Λίγο πριν αποχαιρετησουμε το φθινόπωρο, ένα πιάτο εορταστικό και Κυριακάτικο με τα αγαπημένα φρούτα της εποχής. 1 κιλό χοιρινό σπαλα σε μεριδες Ελαιόλαδο γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη 3~4 καρφάκια γαρίφαλο 1 κουτ γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη 1 κουτ γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί 1/4 ξυλάκι κανέλας αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 2 μήλα πράσινα, καθαρισμένα, σε κομμάτια
Διάβασε τη συνταγή στο cookthebook.blogspot.com