65
Υλικά
- βούτυρο 175 γρ
- ζάχαρη 175 γρ
- περγαμόντο 1 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- αυγά 3 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1.5 κγ
- αμύγδαλα 75 γρ
- περγαμόντο 1 τμχ
- περγαμόντο 1.5 τμχ
- ακατέργαστη ζάχαρη 100 γρ
Στην Ελλάδα το περγαμόντο είναι συνυφασμένο με το γλυκό του κουταλιού περγαμόντο κι εγώ ποτέ δεν ήμουν φαν. Αυτή τη φορά έφτιαξα ένα υγρό κέικ με το υπέροχο κι ιδιαίτερο αυτό φρούτο το οποίο ήταν ένας πειραματισμός, ευτυχώς επιτυχής. Είναι ένα υπέροχα ζουμερό κέικ αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ κι αφράτο. Υγρό κέικ περγαμόντο (σχεδόν σαν σιροπιαστό). Επίσης, μην τρίψετε το λευκό μέρος κάτω από το κιτρινο-πράσινο μέρος της φλούδας γιατί είναι πολύ πικρό και θα πικρίσει όλο το κέικ.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com