123
Υλικά
- αλεύρι για τσουρέκια 500 γρ
- μαγιά ξερή 2 φακ
- ελαιόλαδο 30 ml
- ζάχαρη 15 γρ
- αλάτι 10 γρ
- ελιές 100 γρ
- ρίγανη 1 πρέζα/ες
- καρύδια 2 κσ
Ντομάτα, κρεμμύδι, ψωμί και λίγες ελιές, ίσως και λίγο τυρί... ένας συνδυασμός άρρηκτα δεμένος με την ελληνική γη. Το αλεύρι έγινε ένα λαχταριστό ψωμάκι που πήρε στην αγκαλιά του μερικές ροδέλες από τις αγαπημένες ελιές Καλαμών και τα δύο μαζί έφτιαξαν μικρά, καστανόξανθα, αφράτα ψωμάκια που κατασιγάζουν τις ξαφνικές λιγούρες, εκεί γύρω στις έντεκα το πρωί μαζί με ένα ελληνικό καφεδάκι με το απαραίτητο καϊμάκι στην επιφάνεια.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com