90
Υλικά
- βούτυρο 250 γρ
- ζάχαρη άχνη 200 γρ
- κρόκοι 80 γρ
- ασπράδι 160 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- μπέκιν πάουντερ 7 γρ
- ρούμι 15 γρ
- λεμόνι 2 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- μήλα 250 γρ
- φουντούκι 2 κσ
Η συνταγή στο βιβλίο είναι γιά μικρά μηλοπιτάκια σαν μάφφιν, αλλά επειδή δεν ήθελα να λερώσω τόσα σκεύη τελικά την έκανα μία μεγάλη μηλόπιτα. Τι το διαφορετικό έχει αυτή η μηλόπιτα? Εχει μία απίθανη βάση κέϊκ, αφράτη και βουτυράτη, εξ' ου και η ονομασία που της έδωσε ο Montersino, torta montata, καθώς θυμίζει τα βουτυράτα μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com