55
Υλικά
- μαγιά νωπή 75 γρ
- μαγιά ξερή 3 φακ
- γάλα 350 γρ
- ζάχαρη 180 γρ
- αυγά 3 τμχ
- βούτυρο 100 γρ
- αλεύρι για τσουρέκια 760 γρ
- μαχλέπι 3 γρ
- μαστίχα Χίου 3 γρ
- κακουλέ 3 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
Αφορμή γι’ αυτήν την συνταγή στάθηκε η επιθυμία μου για ένα γευστικό τσουρέκι που να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτά των ζαχαροπλαστείων. Αντίθετα είναι το τελειότερο τσουρέκι που θα φάτε ποτέ σας, γεμάτο ίνες και πάνω από όλα φτιαγμένο από σας. Θα χρειαστείτε ένα δυνατό μίξερ για το ζύμωμα, διαφορετικά πρέπει να έχετε πολύ δυνατά χέρια και μεγάλη υπομονή για να το ζυμώσετε μόνοι σας.
Διάβασε τη συνταγή στο pastry-tsio.blogspot.com