53
Υλικά
- βούτυρο 125 γρ
- γραβιέρα 170 γρ
- ελιές 12 τμχ
- γάλα 5 κσ
- αλάτι 1 κγ
- ζάχαρη 0.5 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.33 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 280 γρ
Γατούλες μπατόν σαλέ ή αλλιώς μικρά ελιοτυρένια, καστανόξανθα αλμυρά μπισκοτάκια που είναι ό,τι πρέπει για συνταίριασμα στον λευκό θησαυρό που γέμισε τα ποτήρια. Αχ αυτές οι τυρένιες γατούλες είναι άκρως δελεαστικές! Από την πρώτη στιγμή, εκεί στον πάγκο της κουζίνας, που έχεις μπροστά σου το μπολ με το κίτρινο τυρί (το Ορεινό Χανίων τα απογειώνει αλλά και το Πεκορίνο Αμφιλοχίας τους δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα) όπου προσγειώνονται τα κομματάκια από τις ελιές Καλαμών οι αισθήσεις σου παίρνουν φωτιά!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com