196
Υλικά
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- βούτυρο 2 κσ
- ελαιόλαδο 0.33 φλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- μορταδέλλα 100 γρ
- κασέρι 250 γρ
- γάλα 200 ml
- σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ
- αυγά 2 τμχ
- στραγγιστό γιαούρτι 1 κεσεδάκι/α
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- παπαρουνόσπορος 2 κσ
Γαλακτομπούρεκο το αγαπημένο! Μπουρέκ δηλαδή φύλλο στη γλώσσα της γείτονος χώρας επειδή έχει το φίνο και λεπτό φύλλο και γάλα από την πλούσια, σιμιγδαλένια, υπόλευκη κρέμα του. Ο παπαρουνόσπορος έγινε το ... κερασάκι στην τούρτα σ' αυτή την ευφάνταστη πίτα που έτσι κι αλλιώς είναι λαχταριστά κρεμώδης. Δοκιμάστε την κι επιστρέψτε για να μου πείτε τη γνώμη σας.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com