by admin

Αμπελοφάσουλα αλ’ Αλμοντίν

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

ampelofasoula almondine
αμπελοφάσουλα αλμοντιν - με αμύγδαλα
Τα haricots verts al’ almondine ή amandine είναι μια κλασική γαλλική καλοκαιρινή συνταγή για αμπελοφάσουλα με αμύγδαλα. Ως λάτρης των αμπελοφάσουλων και της Γαλλικής φινέτσας στη μαγειρική, είπα να την μοιραστώ μαζί σας όσο ακόμη έχουμε τ’ αμπελοφάσουλα στην εποχή τους. Αλλά αν σας αρέσει, εκτός εποχής αμπελοφάσουλων, εύκολα τα αντικαθιστάτε με φρέσκα φασολάκια στρογγυλά, είτε νωπά, είτε κατεψυγμένα, με ένα απλό μπλανσάρισμα 4 λεπτών σε βραστό νερό.

Η ουσία της συνταγής βρίσκεται βέβαια στο Αλμοντίν, που αναφέρεται στα αμύγδαλα, τα οποία καβουρντίζονται ελαφρά σε βούτυρο (Γαλλία είμαστε άλλωστε) μαζί με κρεμμύδι, σκόρδο και λεμόνι, δίνοντας πολυεπίπεδες υφές και εντάσεις στη βάση από αμπελοφάσουλα.

Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr
Κατηγορία: Λαχανικά

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το caruso.gr