177
Υλικά
- αμύγδαλα 250 γρ
- ασπράδι 2 τμχ
- σιμιγδάλι ψιλό 1 κσ
- ζάχαρη άχνη 170 γρ
- ανθόνερο 1 κσ
- εσάνς πικραμύγδαλου 1 κγ
Νησιά του Αργοσαρωνικού, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα μα και όλο το νησιωτικό μας σύμπλεγμα -κι όχι μόνο- φτιάχνει και γιορτάζει με αυτά τα αχλαδόσχημα αμυγδαλωτά, τα χιονισμένα γλυκάκια της χαράς και της φιλοξενίας, για να καλωσορίσουν νέες ζωές, νέα ονόματα, νέα ξεκινήματα, νέες χαρές. Χιονάτα σαν την αγνότητα των ευτυχισμένων στιγμών της ζωής μας κι αρωματισμένα με την εσάνς από τους ανθούς της νεραντζιάς.Όσα τα νησιά μας άλλες τόσες κι οι παραλλαγές αυτής της απλής μα τόσο αγαπημένης λιχουδιάς. Η τριμμένη αμυγδαλόψιχα, το ασπράδι του αυγού και το φίνο σιμιγδάλι συνθέτουν τη βασική αρχή
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es