50
Υλικά
- χωριάτικο φύλλο 1 κούπα/ες
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- ελαιόλαδο 0.5 γρ
- φέτα 400 γρ
- κεφαλογραβιέρα 200 γρ
- αυγά 2 τμχ
- πιπέρι -
- αλάτι -
- σπανάκι 4 κούπα/ες
- κρεμμύδια 0.5 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 5 τμχ
- μαϊντανός 0.5 κούπα/ες
- άνηθος 0.33 κούπα/ες
- αλάτι -
- πιπέρι -
- αυγά 1 τμχ
- σουσάμι -
Οι μεικτές πίτες ήταν πολύ συνηθισμένες στο πατρικό μου σπίτι. Η γιαγιά μου σχεδόν πάντα έφτιαχνε το μισό ταψί με τυρί ενώ το άλλο μισό με κιμά ή σπανάκι. Στην Βόρεια Ελλάδα τα μπουγατσατζίδικα προσφέρουν την επιλογή ανάμεικτης μερίδας μπουγάτσας δηλαδή μισή μερίδα πχ τυρί με μισή μερίδα κιμά ή κρέμα! Μου είναι οικεία λοιπόν η ιδέα της ανάμεικτης πίτας, απλά επέλεξα να την κάνω στριφτή, να στήσω τα κομμάτια της πίτας ενναλάξ ωστε να δώσουν εκτός απο ένα απολύτως γευστικό αποτέλεσμα και μια ωραία εικόνα....
Διάβασε τη συνταγή στο eri-captaincook.blogspot.com