Υλικά
- φρούτα 2.5 κούπα/ες
- βούτυρο αγελάδος 125 γρ
- ζάχαρη 2 κούπα/ες
- λικέρ 1 σφην
- βανίλιες 2 τμχ
- αυγά 3 τμχ
- αλεύρι 1 κούπα/ες
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
Η αρχική ιδέα ήταν από τη γνωστή αναποδογυρισμένη μηλόπιτα
που φτιάχνουμε όλες μας το χειμώνα. Κι επειδή πάντα περισσεύουν κάποια φρούτα στη
φρουτιέρα που δεν θέλουμε και δεν πρέπει να τα πετάξουμε, η συνταγή
προσαρμόστηκε σε πίτα με φρούτα εποχής.
Ήδη έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές και με
φρούτα ενός είδους και με μια πολύχρωμη
ποικιλία η οποία θεωρήθηκε και πιο επιτυχής επιλογή από τους επίσημους
δοκιμαστές του σπιτιού.
Η εκδοχή με τις βανίλιες ήταν σχετικά ξινούτσικη αλλά
σε εμφάνιση νομίζω ότι ήταν εντυπωσιακή. Ο χυλός που καλύπτει τα φρούτα καταλήγει
σε ένα πολύ αφράτο παντεσπάνι όταν ψηθεί
.
Οι χυμοί των φρούτων μαζί με το
αρωματικό βούτυρο και το λικεράκι που εμποτίζουν αυτό το παντεσπάνι με το
αναποδογύρισμα δίνουν
ένα ελαφρά σιροπιασμένο γλυκό που μπορούμε να απολαύσουμε σκέτο ή με παγωτό....