363
Υλικά
- ελαιόλαδο 0.75 κούπα/ες
- ζάχαρη 2 κούπα/ες
- αυγά 4 τμχ
- γάλα κούπα/ες
- χυμός πορτοκαλιού κούπα/ες
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- μαρμελάδα πορτοκάλι 100 γρ
- αλεύρι 1 πκτ
- τρούφες σοκολάτας 3 κσ
- σταγόνες σοκολάτας 3 κσ
Ακόμη μια πειραγμένη συνταγή για κέικ από το παλιό μου τετραδίου, όπου το βούτυρο αντικαταστάθηκε με ελαιόλαδο με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ένα ωραίο κέικ με απλά υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι. Παρόλο που είναι αρκετά μεγάλο δεν προλαβαίνει να μπαγιατέψει!
Εκτός από τις αναγκαίες μετατροπές που κάνω στις παλιές συνταγές μου στις μονάδες μέτρησης (και τούτη εδώ κρασοπότηρα και νεροπότηρα αναφέρει, αφήστε το αλεύρι που ήταν «όσο σηκώσει»!), σχεδόν πάντα παρεμβαίνω πια και σε κάποια υλικά. Στο αλεύρι, στη λιπαρή ουσία, σε κάτι παραπάνω, σε κάτι λιγότερο…
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr