51
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- αυγά 4 τμχ
- σπορέλαιο 1 φλ
- ηλιέλαιο 1 φλ
- γάλα φρέσκο 0.5 φλ
- μπέκιν πάουντερ 7 γρ
- αλάτι 5 γρ
- πάστα λεμονιού 2 κσ
- ζάχαρη άχνη -
Το ciambellone (δηλαδή μεγάλη ciambella) του Santin είναι πολύ απλò, αλλά απίστευτα αφράτo και νόστιμo! Η ποσότητα του αλατιού δεν είναι λάθος και ναί το αλάτι είναι αρκετό, αλλά με αυτόν τον τρόπο το ciambellone του Santin δεν λιγώνει. Μπορείτε να μειώσετε τα αλάτι στα 2 gr και βέβαια θα γίνει πιό γλυκό. Ο Santin αφήνει ελεύθερη την επιλογή για το άρωμα που θα χρησιμοποιήσετε (βανίλια, λεμόνι, πορτοκάλι) εγώ επέλεξα την πάστα λεμονιού, που την λατρεύω!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com