73
Υλικά
- κιμάς αρνίσιος 500 γρ
- νιφάδες βρώμης 0.5 φλ
- κόλιαντρο 1 χούφτ
- πιπεριές τσίλι 2 τμχ
- κύμινο 0.5 κγ
- πιπέρι καγιέν 0.5 κγ
- κόλιαντρο 0.5 κγ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
- κρεμμύδια 3 τμχ
- σκόρδο 0.5 κσ
- τζίντζερ 0.5 κσ
- πιπεριές τσίλι 3 τμχ
- γαρύφαλλο 2 κγ
- καρδάμωμο 2 τμχ
- κύμινο 0.5 κγ
- ντομάτα 1 φλ
- πιπέρι καγιέν 1 κγ
- πάπρικα 2 κγ
- κουρκουμάς 0.25 κγ
- κόλιαντρο 2 κγ
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
- κόλιαντρο -
Τελικά όταν αγοράζουμε οποιοδήποτε προϊόν για να μαγειρέψουμε πρέπει να εξαντλήσουμε όλους τους δυνατούς τρόπους αξιοποίησής του, αλλιώς δε μπορούμε να ηρεμήσουμε! Ο λόγος για τον αρνίσιο κιμά, τον οποίο δε χρησιμοποιήσαμε ούτε για σουτζουκάκια, αλλά ούτε και για μαροκινά κεφτεδάκια στο τατζίν! Αντίθετα προσθέσαμε μια τρίτη παραλλαγή στη συλλογή μας φτιάχνοντας μια συνταγή από την επαρχία Σιντ του Πακιστάν! Περιττό να πούμε ότι η γεύση ήταν και αυτή τη φορά συγκλονιστική, για όσους φυσικά αντέχουν τα καυτερά....
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com