77
Υλικά
- ελαιόλαδο 500 ml
- δεντρολίβανο 2 κλων
- θυμάρι 2 κλων
- βασιλικός -
- εστραγκόν -
- κάρυ 5 φύλλα
- κανέλα 2 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 5 τμχ
- μαύρο πιπέρι 20 κόκκοι
- μπαχάρι 5 κόκκοι
- κύμινο 1 κσ
- μαραθόσπορος 1 κσ
- λεμόνι -
- πορτοκάλια -
- σκόρδο 4 σκελ
- πιπεριές κόκκινες 4 τμχ
Το ωμό ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία μας αλλά πάντοτε πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο. Τώρα το καλοκαίρι το απολαμβάνουμε μέσα στην κλασική ντοματοσαλάτα, που της χαρίζει πλούσια γεύση, και σε όλα τα λαδερά. Μπορούμε όμως ευκολότατα να το αρωματίσουμε, με διάφορα φρέσκα ή αποξηραμένα αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, για να νοστιμίσουμε μ’ αυτό τις σαλάτες μας, τα ψητά κρεατικά και τα ψάρια, τα τυριά, ακόμα και τον κλασικό ντάκο. Μια νοστιμιά πανεύκολη που αξίζει να τη δοκιμάσουμε!...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com