104
Υλικά
- κοτόπουλο φιλέτο 700 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- λάδι 4 κσ
- ξερά δαμάσκηνα 15 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 100 ml
- κονιάκ 100 ml
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μπαχάρι 3 κόκκοι
- κύμινο 1 κγ
- κόλιαντρο 0.5 κγ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ρύζι 1 κούπα/ες
- άγριο ρύζι 0.33 κούπα/ες
- λάδι 1 κσ
- βούτυρο 1 κσ
- φιλέ αμυγδάλου 0.5 κούπα/ες
- αλάτι -
- πιπέρι -
Αυτή η συνταγή είναι μια μείξη Μαροκινο- Ελληνικής κουζίνας . Τα αρώματα της κανέλας, του τζίντζερ, του κουρκουμά , του κόλιανδρου δένουν με τη γλύκα από τα φρούτα σε ένα γευστικό όργιο . Θα μπορούσαμε τα αμύγδαλα να τα προσθέτουμε μέσα στο κοτόπουλο αλλά εγώ τα έβαλα στο συνοδευτικό ρύζι για να μην είναι παραπονεμένο. ...
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovefood.gr