95
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 270 γρ
- αλεύρι ολικής άλεσης 100 γρ
- μαγιά 1 φακ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- αλάτι 0.5 κγ
- ζάχαρη 1 κσ
- ελαιόλαδο 50 ml
- σκόρδο 2 σκελ
- μαϊντανός 2 κσ
- ρίγανη 0.5 κγ
- κεφαλοτύρι 90 γρ
Αυτό το ψωμί μυρίζει Μεσόγειο! Εθιστικά αφράτο. με μαλακή κόρα, φουλ στον μαϊντανό, το θυμάρι, την ρίγανη και το, τόσο παρεξηγημένο, σκορδάκι! Και με κείνο το αγνό, παρθένο, χρυσοπράσινο ελαιόλαδο ανακατεμένο μ' ένα ελληνικότατο κεφαλοτύρι να του χαρίζει απλόχερα κείνη, την θεϊκή και, σχεδόν, μαγική νοστιμιά που σε ταξιδεύει στο καλοκαιράκι, τη θάλασσα, το νησί!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com